Zincir emir, geleneksel finans ve kriptopara piyasasında kullanılabilen bir emir türüdür. Zincir emir, birkaç piyasa emrinin birbirine bağlanmasını ifade eder. Zincir emirin oluşması için zincirdeki ilk emrin gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu yazıda zincir emir nedir sorusunun cevabını bulabilirsiniz.
ANA BAŞLIKLAR
Zincir Emir Nedir?
Ağırlıklı olarak geleneksel finans piyasalarında kullanılan bir emir türü olan zincir emir, birbirine bağlı piyasa emirlerini ifade eder. Zincir emirlerde, zincirin ilk halkasındaki alış veya satış emri, ana emir olarak ifade edilebilmektedir. Bu ana emrin tamamının gerçekleşmesi durumunda, sırasıyla zincirdeki diğer emirlerin gerçekleşmesi beklenir. Kripto varlık, zincirde verilen alış veya satış emrindeki fiyata geldiğinde zincirdeki emirler gerçekleşir. Zincir emirlerde genellikle alım ve satış emirleri sıralı bir şekilde olur. Bir kullanıcı önce alım veya satış emri verip daha sonrasında bu emirin gerçekleşme durumunda verdiği ilk emrin tam tersini verebilmektedir.
Zincir Emir Nasıl Verilir?
Bir kullanıcının zincir emir oluşturabilmesi için öncelikle ana bir emri olmalıdır. Bu emir, alış veya satış olabilir. Daha sonrasında kullanıcı zincir olarak eklemek istediği emirleri, ana emire bağlamalıdır. Ana emrin tamamının gerçekleşmesinin ardından, sıra zincirdeki diğer emire geçer. Ana emrin tamamının gerçekleşmemesi durumunda ise zincir emir çalışmaz. Zincir emirlerin gerçekleşmesi için kullanıcının cüzdanında, o emri gerçekleştirmesi için yeterli olan miktar olması gerekmektedir.
Zincir Emir Neden Kullanılır?
Günlük alım satım yapmayı tercih eden ancak her zaman piyasaları takip etmeye zaman bulamayan kullanıcılar olabilmektedir. Özellikle kriptopara piyasasında 7/24 işlem yapılabilmesi ve ani fiyat hareketlerinin oluşabilmesi, kullanıcıların zincir emir tipini kullanmalarına sebep olmaktadır. Fiyat hareketlerini tahmin eden kullanıcılar, piyasayı takip edemese bile zincir emir kullanarak stratejileri doğrultusunda hareket edebilmektedir.
Diğer emir türleri hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz?
Farklı emir tiplerinin yer aldığı Limit ve Stop Emirler Nasıl Kullanılır? içeriğini incelemeyi unutmayın!