ether.fi (ETHFI) Nedir? Nasıl Çalışır?

Ethereum blokzincirinin hisse ispatı altyapısına geçmesiyle birlikte gelen ETH stake etme özelliği birçok yeni iş modelinin oluşmasını sağladı. Bu modeller, kullanıcıların Ethereum altyapısıyla etkileşime geçmesini çeşitli açılardan kolaylaştırmayı amaçlayarak geniş bir likidite ve topluluğa hitap etmeyi başardılar. Ethereum staking konusunda birçok farklı çözüm önerisi sayesinde sektörün öne çıkan isimlerinden ether.fi platformu hem likidite yaratmak hem de özgün yapılar oluşturmak açısından ses getiren girişimlerden birisidir. Bu yazıda, ether.fi ile ilgili merak ettiklerinizi ve ether.fi nedir? ether.fi nasıl çalışır? ETHFI coin nedir? ETHFI nasıl saklanır? ETHFI nasıl alınır? gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

ether.fi (ETHFI) Nedir?

Ethereum, çevre dostu olması, yapılacak gelişmelere daha uygun bir altyapı sağlaması gibi nedenlerle hisse ispatı altyapısına geçerek güvenlik katmanını staking üzerine yeniden inşa etmiş oldu. Ethereum ağının güvenliğini sağlarken pasif gelir elde etmek isteyen katılımcılar, staking sürecine dahil olmasına karşın bu süreç herkes için kolay bir giriş sağlamıyordu. Teknik bilgi seviyesi düşük veya node olmak için gerekli 32 ETH barajını aşamayan kullanıcılar için kolay bir arayüz ve aracı altyapılar sunan platformlar ortaya çıktı. ether.fi platformu da bu girişimlerden bir tanesi olmakla birlikte kullanıcıların Ethereum altyapısına katılımını sağlamakta ve pasif gelir elde etmelerine olanak tanımaktadır.

ether.fi (ETHFI) Nasıl Çalışır?

ether.fi platformu, kendisini Ethereum merkezli çalışan ve Ethereum’un merkeziyetsizliğini önceliklendiren bir girişim olarak tanımlamaktadır. ether.fi platformunun bu amaçla oluşturduğu LST (Liquid Staking Token) ürünü eETH, kullanıcıların Ethereum ağındaki staking sürecini kolaylaştırmayı amaçlar.

eETH

Kullanıcılar, ETH veya stETH varlıklarını ether.fi üzerindeki node’lara delege ederek Ethereum staking sürecine dahil olurlar. Delege ettikleri varlıkları karşılığında eETH tokeni alırlar. Bu token, asıl varlıklar staking sürecinde kilitli kalırken, kullanıcıların DeFi fırsatlarından yararlanmaya ve Ethereum üzerinden pasif gelir kazanmaya devam etmelerini sağlamaktadır.

Diğer platformlardan farklı olarak, ether.fi üzerinden varlıklarını delege eden kullanıcılara 2 adet NFT verilir. Bu NFT’ler sayesinde, varlıklar ağ üzerindeki bir node’a delege edilmesine karşın varlıkların kontrolü kullanıcıda kalır. Böylelikle delegasyon sürecinde kullanıcılar varlıklarının sahipliğini tam olarak node’a devretmeyerek merkeziyetsizliğin getirdiği avantajlardan faydalanmaya devam edebilmektedirler.

ether.fi’nin oluşturduğu staking altyapısı, EigenLayer platformuyla entegre olarak çalışmaktadır. Böylelikle kullanıcıların ek gelirler kazanmasına olanak sağlayan ek ürün ve avantajlar sunulabilmektedir.

eUSD

ether.fi platformu, Ethereum merkezli ürün yelpazesini sadece LST altyapısıyla sınırlandırlı değildir. USD staking üzerinden pasif gelir kazanmak isteyen kullanıcılar için ether.fi’nin eUSD stabilparası bulunmaktadır. eUSD, Ethena’nın stabilparası USDe ile teminatlandırılarak hem Ethena’nın sunduğu pasif gelirlerden hem de eUSD üzerinden erişilebilecek ek ürün ve hizmetlerden kullanıcılara pasif gelir sunmayı amaçlar.

eBTC

ether.fi platformu Ethereum merkezli çalışmasına karşılık ekstra olarak Bitcoin için de staking hizmeti sunmayı planlamaktadır. ether.fi’ye ait eBTC tokeni, Bitcoin staking sürecini ifade eder. Bitcoin varlıklarını stake eden kullanıcılar, Bitcoin varlıklarını korurken eBTC üzerinden pasif gelir elde etme imkanı bulabilmektedir. ether.fi bu hizmet için Babylon platformunun staking altyapısını kullanmaktadır.

Liquid Vaults

ether.fi’nin Liquid Vaults ürünü, kullanıcıların çeşitli DeFi platformlarındaki fırsatlardan yararlanmasını sağlamayı hedefler. ETH, eETH, USDC gibi birçok kriptoparayla katılım sağlanabilen bu ürün, DeFi platformlarının sunduğu pasif gelirleri değerlendirerek kullanıcıların pasif gelir beklentilerini optimize etmeyi amaçlar.

Visa

Yukarıda görüldüğü üzere ether.fi’nin sunduğu birçok servis, gerek doğrudan ether.fi üzerinden gerekse de diğer aracı platformlar üzerinden kullanıcıların staking gelirinden faydalanırken bu varlıkları temsil eden sentetik tokenler ile likiditelerini korumayı ve olası fırsatları kaçırmamalarını amaçlar. Yine bu amaçla, ether.fi üzerindeki bakiyenin tanımlandığı Visa kartları da kullanıcılar tarafından talep edilebilmektedir. Bu kart sayesinde günlük alışverişler için ether.fi üzerindeki kriptoparalar harcanabilmekte, bu sırada pasif gelir elde etmeye devam edilebilmektedir.

Yakından Tanıyın

  • ether.fi 2022 yılında Ethereum blokzinciri üzerinde kurulmuştur.
  • ether.fi platformunun kriptoparası ETHFI tokenidir.
  • ETHFI coin, bir yönetişim tokenidir. ether.fi üzerindeki değişiklik önerilerinin oylanması için kullanılmaktadır.
  • ether.fi websitesine buradan, detaylı teknik bilgilere ise buradan ulaşabilirsiniz.

ether.fi (ETHFI) Nasıl Saklanır?

ETHFI varlıklarınızı, Ethereum blokzincirini destekleyen tarayıcı, masaüstü, mobil ve donanım cüzdanları ile saklayabilir ve yönetebilirsiniz.

ether.fi (ETHFI) Nasıl Alınıp Satılır?

Türk lirası ve Tether ile ether.fi (ETHFI) alıp satmak için BtcTurk | Kripto web sitesi veya BtcTurk | Kripto mobil uygulamasını kullanabilirsiniz. BtcTurk | Kripto’ya üye değilseniz, web sitemizden veya mobil uygulamamızdan hemen üye olabilir, anlaşmalı 7 banka ile 7/24 Türk lirası göndererek ether.fi (ETHFI) alabilirsiniz.

Kullanıcılarımızın risk yönetim ilkeleri kapsamında gerekli inceleme ve araştırmayı gerçekleştirerek, kendi risk-getiri seviyelerine uygun şekilde işlem yapmalarını hatırlatırız.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors