io.net (IO) Nedir? Nasıl Çalışır?

Blokzinciri teknolojisi, sunduğu imkanlar sayesinde birçok sektörü daha erişilebilir ve daha ucuz hale getirmeyi başardı. Yapay zeka girişimlerinin son derece hız kazandığı bu dönemde ise girişimlerin ihtiyacı olan işlemci gücünün pahalılaşması, blokzinciri girişimlerinin bu alana yönelmesine neden oldu. İşlemci gücü için çözüm önerisi sunan girişimlerden olan io.net (IO) hakkında merak ettiklerinizi ve io.net (IO) nedir?, io.net (IO) nasıl çalışır?, IO coin nasıl alınır?, IO token nasıl saklanır? gibi soruların cevaplarını bu yazıda bulabilirsiniz.

io.net (IO) Nedir?

Yapay zeka teknolojilerinin günlük hayatımızın bir parçası olmasıyla birlikte, sayısız girişim yapay zekaları farklı iş modellerine entegre etmek ve mevcut girişimleri ilerletmek için devasa bir talep oluşturdu. Oluşan talep, işlemci gücü pazarının üzerine çıkınca fiyatlar arttı ve maliyetler yükselmiş oldu. io.net girişimi ise bu maliyetleri düşürmeyi, işlemci gücünü sağlıklı ve efektif şekilde herkese ulaştırabilmeyi amaçlayan, merkeziyetsiz bir işlemci ve bulut pazarıdır.

io.net (IO) Nasıl Çalışır?

Kriptopara madencilik tesisleri, veri merkezleri ve hatta bireysel cihazlardaki kullanılmayan ve atıl durumda bekleyen işlemci güçlerini toplayan io.net, oluşturduğu market sayesinde kullanıcıların işlemci güçlerini kiralamasına imkan verir.

İşlemci gücünün, günümüzün dijital petrolü olduğunu belirten io.net, merkeziyetsiz bir yapıya sahip olması ve blokzincirinin imkanları sayesinde merkezi servis sağlayıcılara kıyasla %90’a varan oranlarda daha düşük maliyet oluşturduğunu belirtmektedir.

IOG Network Nedir?

io.net girişiminin işlemci güçlerini topladığı ve kiraladığı ağın ismine IOG denmektedir. Internet of GPUs şeklinde açılımı yapılan bu kısaltma, Türkçe’ye ‘işlemcilerin interneti’ şeklinde çevrilebilir. io.net’in tüm operasyonları IOG ağı üzerinde yürümektedir. IOG altyapısı, fiziki servis sağlayıcılar tarafından desteklenmektedir. Blokzinciri altyapısının fiziki cihazlarla desteklenmesi nedeniyle io.net, aynı zamanda bir DePin girişimidir.

IOG ağında 5 ana servis sunulmaktadır:

  1. IO Cloud
    io.net’in ana servisi IO Cloud, kullanıcıların işlemci gücü kiraladığı, ödemeleri yaptığı ve sistemle ilgili bilgileri görüntüleyebildiği ana ekranı ifade etmektedir. Kullanıcıların platformla etkileşime geçtiği katmanı temsil etmektedir.
  2. IO Intelligence
    Platformun API dağıtım merkezi olarak tanımlanabilecek bu katman, özel tasarlanmış yapay zeka ajanlarının ve açık kaynaklı iş modellerinin API üzerinden alınabildiği katmanı temsil eder.
  3. IO Worker
    IOG ağına işlemci gücü sağlayan katılımcılar, bu katmanda gerçek zamanlı kazançlarını görüntüleyebilir, ayrıntılı analizlerle sağladıkları işlemci gücünü yönetebilirler.
  4. IO Explorer
    Bu ürün, ethscan, solscan gibi alışılagelmiş explorer uygulamalarının benzeridir. IOG ağındaki aktiviteler, işlemler, ağın durumu ve ayrıntılı istatistikler bu katmanda görülebilir.
  5. IO ID
    Bu kısımda, kullanıcılar kendileriyle ilgili bilgilere erişebiliyor ve platformu kendilerine göre belirli bir oranda özelleştirebiliyorlar. Daha önceden elde edilen kazançlarla ilgili istatistikler, platformda kullanıcıya özel ayrıntılı analizlere ek olarak, profile avatar ekleme gibi kişiselleştirmeler de burada yapılabiliyor.

IO Coin Nedir?

io.net girişiminin kendi kriptoparası olan IO, ağdaki ödemeler ve komisyon ücretlerinde kullanılmasının yanında stake edilebilmekte ve ağdaki güncellemelerde oy hakkı tanımaktadır.

io.net, kullanıcıların işlemci gücü kiralamalarında farklı kriptoparalarla veya USD gibi itibari paralarla ödeme yapmasına imkan tanımaktadır. Ancak yapılan tüm ödemeler, arka planda IO coin’e dönüştürülerek işlemci gücü sağlayanlara ulaştırılmaktadır. IO coin ile ödeme yapanlar indirimli fiyatlardan yararlanmaktadır.

IO stake eden kullanıcılar, stake gelirinin yanı sıra platformun gelirinin bir kısmına da ortak olabilmektedir. Platformun güvenliği, stake edilen IO miktarıyla bağlantılı olduğu için IO güvenlik açısından da önem taşımaktadır. IOG ağına işlemci gücü sağlayan her katılımcının, sağladığı işlemci gücüne bağlı olarak IO token stake etmesi zorunludur.

Oy hakkı tanıması nedeniyle IO token aynı zamanda yönetişim tokenidir.

Yakından Tanıyın

  • io.net işlemci gücü sağlayan merkeziyetsiz bir işlemci ve bulut pazarıdır.
  • io.net’in servis sağladığı ağın adı IOG’dir.
  • IOG fiziki cihazlarla desteklendiği için io.net bir DePin girişimidir.
  • Makine öğrenimi mühendisleri, yapay zeka girişimleri veya bireysel kullanıcılar io.net’in işlemci gücünü kiralayabilirler.
  • IO coin, io.net girişiminin kendi kriptoparasıdır.
  • IO coin, Solana blokzinciri üzerinde faaliyet göstermektedir.
  • IO token maksimum arz 800 milyon ile sınırlandırılmıştır.
  • io.net websitesine erişmek için buraya, detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

io.net (IO) Nasıl Saklanır?

IO varlıklarınızı, Solana blokzincirini destekleyen tarayıcı, masaüstü, mobil ve donanım cüzdanları ile saklayabilir ve yönetebilirsiniz.

io.net (IO) Nasıl Alıp Satılır?

Türk lirası ve Tether ile io.net (IO) alıp satmak için BtcTurk | Kripto web sitesi veya BtcTurk | Kripto mobil uygulamasını kullanabilirsiniz. BtcTurk | Kripto’ya üye değilseniz, web sitemizden veya mobil uygulamamızdan hemen üye olabilir, anlaşmalı 7 banka ile 7/24 Türk lirası göndererek io.net (IO) alabilirsiniz.

Kullanıcılarımızın risk yönetim ilkeleri kapsamında gerekli inceleme ve araştırmayı gerçekleştirerek, kendi risk-getiri seviyelerine uygun şekilde işlem yapmalarını hatırlatırız.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors