Bin Ulaşım Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş. Halka Arz Detayları

Halka arz fiyatı 91,85 TL (sabit fiyatla) olarak belirlenen Bin Ulaşım Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş, “BINBN” koduyla 3-4 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Bu makalede Bin Ulaşım Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş. halka arzının detaylarını inceleyebilirsiniz.

Halka Arz Nedir?

Halka arz, sermaye piyasası araçlarının satın alınmasına yönelik çağırı ve devamında gerçekleştirilen satış süreci anlamına gelmektedir. Şirketler halka arz gerçekleştirerek, hisseleri karşılığında yeni kaynak veya finansman yaratmaktadırlar.

Halka arz, borçlanma yönteminin aksine anapara ve faiz benzeri ödeme zorunluluğu olmayan bir finansman yöntemidir. Bu şekilde sermaye yapısını kuvvetlendiren şirketler hem daha kolay hem de daha ucuz finansman elde ederek borçlanma kapasitelerini artırabilmektedirler.

Bin Ulaşım Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş. Hakkında

Mikromobilite alanında teknoloji üreten, çevreci ve pratik ulaşım çözümleri sunmayı hedefleyen Bin Ulaşım Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş. 2019 yılında kurulmuştur. Yerli yazılım ve mühendislik ile geliştirilen araçları hizmete sunan BINBN, bu sayede hem sürdürülebilir bir dünya hem de pratik ulaşım için alternatif çözümler sunmayı amaçlamaktadır.

Şirket Ar-Ge ve mühendislik tarafında yazılım çözümlerine ek olarak araçların uzaktan takip ve yönetimini sağlayan IoT cihazları başta olmak üzere donanım tasarımı ve üretimi gerçekleştirmektedir. Şirket; Hırvatistan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Bulgaristan, Türkiye ve Azerbaycan olmak üzere 6 ülkede 22 şehirde hizmet vermektedir.

Bin Ulaşım Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş. Halka Arzının Detayları

Halka arz fiyatı 91,85 TL (sabit fiyatla) olarak belirlenen Bin Ulaşım Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş, “BINBN” koduyla 3-4 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Borsadan satış yöntemi ile gerçekleşmesi planlanan halka arz, 3 Ekim 2024 saat 10:30’da başlayacak ve 4 Ekim 2024 saat 13:00’de sona erecektir.

12.000.000 lot sermaye artırımı ve 5.000.000 lot ortak satışı olmak üzere toplamda 17.000.000 lot biçiminde gerçekleşecek olan Bin Ulaşım Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş. halka arz büyüklüğünün yaklaşık 1.5 milyar TL olarak hedeflenmektedir. Süreç sonrasında şirketin halka açıklık oranı %15,18 olarak gerçekleşecektir. Fiyat istikrarı planlanmamaktadır. İhraççı ve ortaklar için 1 (bir) yıl boyunca satmama taahhüdü bulunmaktadır.

Bin Ulaşım Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş. Halka Arzında Dağıtılacak Olası Hisse Miktarları

  • 300 Bin Katılım: Yaklaşık 57 lot (5235 TL)
  • 700 Bin Katılım: Yaklaşık 25 lot (2296 TL)
  • 1.1 M Katılım: Yaklaşık 16 lot (1469 TL)
  • 1.5 M Katılım: Yaklaşık 12 lot (1102 TL)
  • 1.9 M Katılım: Yaklaşık 9 lot (826 TL)

Bin Ulaşım Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş. Finansal Durumu

Bin Ulaşım Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş. Halka Arz Gelirini Nerede Kullanılacak?

Alternatif Yatırım Fırsatlarının Değerlendirilmesi (%20)

Ekonomi ve piyasanın el verdiği koşullar başta şirket alımı olmak üzere farklı fırsatların değerlendirilmesi kapsamında halka arz net gelirlerinin %20’lik kısım bu kalem altında değerlendirilecektir.

Makine, Taşıt, Cihaz vb. Mal ve Hizmet Alımı (%30)

E-skuter filosunun yenilenmesi ve buna bağlı olarak ihtiyaç duyulan diğer taşıt, cihaz vb. yatırımların yapılması hedeflenmekte, çeşitli mal ve hizmet alımı planlanmaktadır. Halka arz net gelirinin %30’lık kısmı bu kalem altında değerlendirilecektir.

Ticari Borçlar ve Grup Şirketine Olan Borçların Ödenmesi (%30)

Bankalar ve finansal kuruluşlar ile yapılmış olan sözleşmelerden kaynaklanan borçların belirli bir kısmının ve grup şirketlere olan çeşitli borçların kapatılması planlanmaktadır. Halka arz net gelirinin %30’luk kısmı bu kalem altında değerlendirilecektir.

İşletme Sermayesi (%20)

Şirketin kendi faaliyetlerini devam ettirebilmesi amacıyla halka arzdan elde edilen net gelirin %20’lik kısmı işletme sermayesi olarak kullanılacaktır. İhtiyaç duyulması halinde fon kullanım kalemleri arasında %10’a kadar geçiş yapılabilecektir.

BtcTurk | Hisse’de Halka Arzlara Nasıl Katılabilirsiniz?

BtcTurk | Hisse mobil uygulamasında halka arzlara katılmak çok kolay!  Btcturk | Hisse’nin yeni özelliği olan “Güncel Halka Arzlara Göz Atın” butonu ile halka arzı gerçekleşen şirketlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Saniyeler içinde büyüme potansiyeli olan şirketlere ortak olmak için halka arz menüsünden ilgili şirketi seçmeniz, talep edilen hisse adedini girmeniz ve emiri onaylamanız yeterli.

Talep durumunuzu merak ediyorsanız yine halka arz sekmesinden ilgili hisseye tıklayarak kontrol sağlayabilirsiniz. BtcTurk | Hisse’de borsadan satış yöntemi ile halka arzlara katılabilirsiniz.


BtcTurk | Hisse, Eliptik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ürünüdür.

BtcTurk | Hisse’ye üye olarak profesyonelce hisse senedi alıp satabilirsiniz.

BtcTurk | Hisse mobil uygulamasını uygulama marketlerinden indirebilirsiniz.

iOS Appstore

Android Google Play

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors