Worldcoin (WLD) Nedir? Nasıl Çalışır?

ChatGPT ile adını tüm dünyaya duyuran Sam Altman’ın kendi kriptopara projesi Worldcoin, global bir dijital kimliklendirme altyapısı oluşturmayı hedefliyor. Bu yazıda, Worldcoin Nedir?, Worldcoin nasıl çalışır? WLD coin nedir?, WLD coin ne işe yarar?, WLD coin nasıl alınır? WLD token nasıl saklanır? gibi soruların cevabını bulabilirsiniz.

Worldcoin Nedir?

Sam Altman, Alex Blania ve Max Novendstern’in kurduğu Worldcoin, global standartlara sahip, herkesin doğruluğundan emin olabileceği ancak aynı zamanda olabildiğince anonimliğin sağlanabileceği bir kimliklendirme projesidir.

İnternet üzerindeki sayısız websitesi ve uygulama üzerinde herkesin bir veya birden çok profili var. Ancak daha da önemlisi belirli bir amaçla sayısız profil oluşturarak gerçek kişileri taklit eden botların ve yapay zekaların zaman zaman tehlikeli problemler oluşturmasıdır. Botlardan kaynaklı bilgi kirliliği, çeşitli manipülasyonlar veya platformlarla ilgili kritik olabilecek konularda kullanıcı verilerinin tam olarak hesaplanamaması gibi durumlar gerçek kullanıcının tespit edilmesinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Tüm bu kimliklendirme ihtiyacına karşın internetin anonimlik üzerine kurulu altyapısı, kullanıcılara esneklik ve özgürlük tanımaktadır. Bu nedenle kimliklendirme gerekli olsa da kullanıcılar kişisel verilerini olabildiğince gizli tutma taraftarıdırlar. Blokzincirlerin ve kriptoparaların hızla popülerleşmesinin en önemli sebeplerinden birisi de hem şeffaf hem anonim bir yapı sunabilmeleri olmuştur.

Worldcoin, Orb adı verilen göz retinasını tarayan bir cihazdan aldığı veriler üzerine herkese özel pasaportlar oluşturmaktadır. Göz retinası, aynı parmak izi gibi kişiye özel olduğu için tercih edilmektedir. Göz retinası taratıldığında, Worldcoin bu biyometrik veriye dayalı bir kod olan IrisCode’u oluşturmaktadır. Kullanıcı, Worldcoin üzerinden kimliğini doğrulamak istediğinde Worldcoin ilgili platformla bu kodu paylaşmaktadır. Kod sayesinde kullanıcının biyometrik veriye sahip olduğu doğrulanmakta, ancak bu veriler karşı tarafla paylaşılmamaktadır. Bu sayede platform, o kullanıcının gerçek bir insan olduğuna emin olmaktadır.

Worldcoin, kimliklendirme projesini World ID olarak isimlendirmekte ve biyometrik veriye dayalı kişiye özel dijital pasaportlar oluşturmaktadır.

WLD Coin Nedir?

Worldcoin’in kendi kriptoparası WLD coin, gözünü taratan kişilere ödül olarak verilmektedir. WLD kriptoparası şu anda göz taratmayı yaygınlaştırmak için teşvik unsuru olarak kullanılmaktadır. Worldcoin’e ait World App isimli uygulama üzerinde transfer ve ödeme süreçleri gibi altyapılar mevcut olduğu için WLD token’in ileride bu altyapının ana unsurlarından olması hedeflenmektedir.

Yakından Tanıyın

  • Worldcoin, Alex Blania, Max Novendstern ve ChatGPT kurucusu Sam Altman tarafından kurulmuştur.
  • Worldcoin, onlarca ülkede faaliyet göstermektedir.
  • 2 milyondan fazla kişinin gözü Orb cihazları üzerinden taratılarak Worldcoin sistemine eklenmiştir.
  • WLD kriptoparası, Worldcoin’in kendi coinidir ve gözünü taratanlara ödül olarak verilmektedir.
  • WLD coin maksimum arzı ilk 15 yıl boyunca 10 milyar adet ile sınırlanmıştır. 15 yılın ardından yılda %1.5 enflasyon oranına sahip olması beklenmektedir.
  • WLD, Erc-20 standardında ve Ethereum ağında faaliyet göstermektedir.
  • Worldcoin websitesine ulaşmak için buraya, ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Worldcoin (WLD) Nasıl Saklanır?

WLD kriptoparası, Ethereum ağında faaliyet göstermektedir. WLD varlıklarınızı Ethereum ağını destekleyen tarayıcı, web, masaüstü, mobil ve donanım cüzdanlarda saklayabilirsiniz.

Worldcoin (WLD) Nasıl Alıp Satılır?

Türk lirası ve Tether ile Worldcoin (WLD) alıp satmak için BtcTurk | Kripto web sitesi veya BtcTurk | Kripto mobil uygulamasını kullanabilirsiniz. BtcTurk | Kripto’ya üye değilseniz, web sitemizden veya mobil uygulamamızdan hemen üye olabilir, anlaşmalı 7 banka ile 7/24 Türk lirası göndererek Worldcoin (WLD) alabilirsiniz.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors