Bitcoin Gündemi | 5 Ekim – 12 Ekim 2022

Bitcoin dünyasındaki son dakika haberleri takip edip sizin için derledik.
5 Ekim – 12 Ekim 2022 haftasında Bitcoin piyasasında yaşanan en güncel gelişme ve haberleri bu yazımızda okuyabilirsiniz.

5 Ekim – 12 Ekim 2022 Bitcoin Gündemi;

1) ABD’den El Salvador’a Bitcoin Ziyareti
2) Grayscale’den Bitcoin Madenciliği Projesi
3) Bitcoin Lightning Rekor Kapasiteye Ulaştı
4) Bitcoin Madenciliği Zorluğunda Yeni Rekor
5) Argo Blockchain, Bitcoin Üretimine Devam Ediyor
6) Norveç Maliye Bakanı’ndan Bitcoin Madenciliğine Tepki
7) Google ve Coinbase’den Bitcoin İş Birliği

Bitcoin’de Bu Hafta Neler Yaşandı?

Amerika Birleşik Devletleri hazine bakanlığı yetkilileri, Bitcoin’i ulusal para birimi ilan eden El Salvador’un ekonomik sistemini yerinde takip etmek için, El Salvador’da 5 gün süren incelemelerde bulundular.
Güney Carolina eyaletinden Curtis Loftis liderliğindeki 5 kişilik ekip, El Salvador halkının Bitcoin’e olan yaklaşımı hakkında bilgiler edinmek için yerel halk ve yöneticilerle diyaloglar gerçekleştirdi.

Grayscale, Bitcoin madenciliği üzerinde yoğunlaşan bir proje üzerinde çalışıldığını duyurdu.
Grayscale Digital Infrastructure Opportunities ismi ile başlatılan proje fon oluşturma amacıyla yakın zamanda yatırıma sunulacak.
GDIO projesinde Grayscale, madencilik ekipmanları satın alarak yatırımcılara kaynak yaratmaya çalışacak. Grayscale Bitcoin madenciliği projesini, madencilik havuzu yöneten Foundry şirketiyle birlikte gerçekleştirecek.

Bitcoin’in günlük yaşamdaki kullanımını güçlendirmek ve genişletmek için kullanılan katman 2 protokolü Bitcoin Lightning Ağı, rekor kapasiteye ulaştı. Bitcoin Lightning Ağı’nın kapasitesi 5 bin BTC olarak rekor kırdı. 2022 yılının Haziran ayında 4 bin kapasiteye ulaşan Lightning Ağı, kısa bir zamandan sonra 5 bine ulaşarak istikrarlı bir şekilde büyümesine devam etti.

Bitcoin madenciliği zorluğu artmaya ve rekor seviyesini geliştirmeye devam ediyor. Bitcoin madencilik zorluğu, 10 Ekim tarihinde 35.61 trilyon seviyesine ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Kriptopara madencilik şirketi Argo Blockchain, 2022 yılının Eylül ayında ürettiği Bitcoin miktarını açıkladı. Yapılan açıklamada şirketin Eylül ayında 215 Bitcoin ürettiği ifade edildi. Ağustos ayında 235 Bitcoin ürettiğini açıklayan şirket, Bitcoin üretiminde yaşanan düşüşün, yüksek enerji maliyetleri ve Eylül ayında Bitcoin madenciliği zorluğunun %12 oranında artmasından kaynaklandığını belirtti.

Norveç Maliye Bakanı Trygve Slagsvold Vedum, ülkede Bitcoin madenciliği yapan yerli madencilere yapılan ayrıcalığın kaldırılması gerektiğini açıkladı. Vedum, Avrupa’da yaşanan enerji krizi ve mevcut piyasa koşullarında yaşanan sorunlar sebebiyle, Bitcoin madencileri için yapılan özel tarifelerin durdurulması gerektiğini belirtti. Norveç hükümeti, 2016 yılında kriptopara madencilerinin kullandığı enerji tüketimlerinin daha düşük bir orandan yapılmasını sağlayacak avantajlar getirtmişti.

Google, Bitcoin gibi dijital varlıkların kullanılarak, bulut hizmetlerinde ödeme yapılması imkanını sağlayacak iş ortaklığını, Coinbase ile gerçekleştireceğini duyurdu. Bitcoin ile bulut hizmetleri için ödeme yapılmasını sağlayacak uygulamanın 2023 yılında başlatılması bekleniyor.

Bir sonraki hafta Bitcoin dünyasında yaşanan en güncel gelişmeleri yine BtcTurk Bilgi Platformu’ndan takip edip inceleyebilirsiniz.

Bitcoin gündeminde geçtiğimiz hafta yaşanan gelişmeleri buradan inceleyebilirsiniz.

Kaynaklar


Siz de BtcTurk‘e üye olarak, dilediğiniz zaman kolayca Bitcoin alabilirsiniz.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors